Posted on Leave a comment

Wat te doen tegen eczeem?

Zowel kinderen als volwassenen kunnen last hebben van eczeem. Bij deze huidaandoening heb je vooral last van de jeuk. Om van deze jeuk af te komen is een goede crème tegen eczeem een must. HollandCure legt uit wat eczeem is en waarom de crème tegen eczeem zo goed is.

Wat is eczeem?

Wanneer je last hebt van eczeem heb je droge en rode plekken op de huid. Deze plekken schilferen en gaan soms gepaard met bultjes. De huidaandoening ontstaat door een ontsteking. Het kan op verschillende delen van de huid ontstaan. Bij kinderen komt het vooral voor op:

  • Het gezicht
  • De ellebogen
  • De holtes van de knieën  

Ook op latere leeftijd kan je last hebben van deze vervelende huidaandoening. Bij volwassenen kan het ook voorkomen op de volgende delen van het lichaam:

  • De romp
  • De handen
  • De nek

Er zijn 2 soorten eczeem die veel voorkomen, namelijk: atopisch eczeem en contacteczeem. Wil je meer lezen over wat deze soorten eczeem inhouden? Lees dan de pagina over eczeem van het UMC Utrecht.

De behandeling en tips

wat-te-doen-tegen-eczeem-crème-vegan-skincare
  • Gebruik een eczeem crème: de nieuwe eczeem crème van HollandCure bevat CBD en bevordert het herstel van een geïrriteerde en droge huid. De crème neutraliseert de effecten van eczeem, kalmeert en verzorgt de huid. Bovendien is de crème van HollandCure vrij van parabenen, siliconen en parfum. Er wordt sterk aangeraden een crème te gebruiken die vrij is van parabenen, siliconen en parfum. Dit is gunstig voor mensen met een gevoelige huid.
  • Geen zeep gebruiken onder de douche: het gebruiken van een zeep onder de douche zorgt ervoor dat eigen huidvetten verwijdert worden. Dit is niet goed voor mensen met deze huidaandoening. Er wordt daarom aangeraden om een zeepvrije crème te gebruiken onder de douche.
  • Koel de huid af: om de jeuk te verminderen is het slim om eczeemplekken op de huid te verkoelen. Dit kan je doen door wijde kleding te dragen of een coldpack op de huid te wrijven. Let op: leg nóóit een coldpack direct op de huid. Zorg er altijd voor dat deze in een handdoek of washand zit.
  • Probeer krabben te vermijden: krabben zal de jeuk en de rode plekken verergeren. Probeer bij erge jeuk te wrijven of te blazen. Verder kan de eczeem crème van HollandCure helpen tegen de jeuk, zodat krabben voorkomen kan worden.

Enthousiast geworden over de crème tegen eczeem met het wonderingrediënt CBD? Bestel het snel bij HollandCure en je hebt het binnen 3 tot 5 werkdagen in huis! Benieuwd naar andere producten van HollandCure? Bekijk dan eens onze shop pagina.

hollandcure-logo
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *